Ja sam Anja Gavrilović

Tvoja podrška na putu do majčinstva

Ja sam Anja Gavrilović, sertifikovana porođajna asistentkinja i edukatorka, porođajna dula, tvoja saputnica u ovom transformativnom, nežnom, izazovnom, veličanstvenom, ranjivom i moćnom periodu – ja sam tvoja podrška na putu do majčinstva.

Sve što sam godinama unazad naučila o sebi dovelo me je do trenutka u kome sam jasno mogla da prepoznam da je moj poziv u radu sa ljudima. Još lepše – sa ženama. Negde gde mogu da pružim nešto neposredno, od mene – tebi. Gde je prostor između nas intiman, bezbedan i topao, ispunjen razumevanjem, podrškom i empatijom.

Ovaj poziv spaja sve ono što meni znači, na ličnom i kolektivnom nivou. Podršku ženi; ohrabrenje i osnaženje žene; povratak prirodi, veri u sebe, svoje telo, svoju moć; edukaciju i informisanost, i aktivizam kroz iste. U meni budi radost, inspiraciju, iskre i varnice, strast, i daje mi potpuno drugačiji pogled na život.

Želja mi je da svaka žena oseti lepotu rađanja, i da svaka beba bude rođena pod okriljem ljubavi, u svetu u kome je prvo što novorođenče oseti mamin dodir i njen topli zagrljaj. I da u godinama koje dolaze budem privilegovana da svemu tome svedočim.

Završene škole i edukacije: Završena DONA International Obuka za porođajnu dulu u oktobru 2021. godine, završena obuka Inicijacija dojenja sa dulom u novembru 2021. godine sa IBCLC savetnicom za dojenje, završena Obuka za personalnog porođajnog asistenta u martu 2022. godine sa tradicionalnom babicom (obuka sertifikovana od Zdravstvenog saveta Srbije). Između ovih obuka učestvovala sam na kursevima i radionicama domaćih i stranih edukatora, kao što su Disanje na porođaju, Ishrana u trudnoći i nakon porođaja, Kućni porođaj, Kako pobediti strah od porođaja, Podrška porodici sa iskustvom spontanog pobačaja.

Od maja 2023. edukujem se na programu Born Free Method sa holističkim ginekologom i akušerom Nathan Riley, MD i babicom Sara Rosser, CPM.

Pored navedenih edukacija, završila sam muzičku školu, odsek klavir, a po formalnom obrazovanju sam master inženjer vojnog mašinstva. U slobodno vreme volontiram, pišem i slikam.

Aktivno radim sa trudnicama i parovima širom sveta, od oktobra 2021. godine.

Radujem ti se i dobro mi došla!